poppedijne-wolvilt.nl

patroonbladen - Septemberspring

Alle patroonbladen van Septemberspring tref je hieronder op alfabetische volgorde aan. De betreffende patroonbladen zijn ook te vinden in de categorieën vermeld onder Geboorte, Pasen, Sinterklaas, Kerst en Halloween.

Om de foto's te vergroten op het beeldscherm, klik je op de afbeelding. Deze wordt dan geselecteerd. Dubbelklik op de afbeelding voor een grote weergave.

Patroonblad It giet oan! - Septemberspring

patroonbladen - Septemberspring
Patroonblad It giet oan! - Septemberspring

Terwijl het vriest dat het kraakt, wordt de laatste hand gelegd aan de grote finishvlag voor de 11-stedentocht. Terwijl het ene meisje het laatste pompeblęd vast zet, staat haar vriendinnetje trappelend van ongeduld al te trekken aan de vlag. Ze heeft haar schaatsen om haar nek gehangen, zodat ze zo snel mogelijk het ijs op kan. It giet oan!

Op de Friese vlag staan zeven rode pompeblęden. Pompeblęd is de Friese naam voor het blad van de gele plomp en de witte waterlelie. De pompeblęden verwijzen naar de middeleeuwse zelfstandige Friese landstreken langs de kust van Alkmaar tot aan de Wezer. Deze landstreken sloten een verdedigingsverbond tegen de Noormannen.Sommigen zeggen dat er meer of minder dan precies zeven landstreken waren, het getal ‘zeven’ zou zoveel betekenen als: ‘veel’. Anderen gaan wčl uit van zeven landstreken.
Het wateroplosbare vlies, de Friese vlag katoen en het metaaldraad (voor het maken van de naald) zit bij het patroonblad.

Let op: beperkte oplage!

5.00 €

Patroonblad Just Married - Septemberspring

patroonbladen - Septemberspring
Patroonblad Just Married - Septemberspring

Just Married

Dat het bruidspaar net getrouwd is kun je zien aan de blikjesslinger die achter aan de koets is gebonden.br>Op het uitgebreide patroonblad vind je de beschrijving voor het bruidspaar, de koetsier, het paard en de koets.
Ervaring gewenst.

Tip: Schrijf om het borduren van de tekst op het bordje 'Just Married' gemakkelijker te maken, de tekst eerst met een verdwijnstift en borduur daar overheen. Wat je geschreven hebt met een verdwijnstift verdwijnt onder invloed van zonlicht of met behulp van water.

5.00 €

Patroonblad K(r)oningsdag-slinger - Septemberspring

patroonbladen - Septemberspring
Patroonblad K(r)oningsdag-slinger - Septemberspring

De K(r)oningsdag-slinger is een 2-in-1 slinger: door na de troonswisseling de ‘R’ te verwijderen wordt de Kroningsdag-slinger een Koningsdag-slinger!
Daarnaast is het een slinger met heel veel mogelijkheden: hang één of meerdere figuren tussen de letters (maak verschillende figuren of herhaal een bepaalde figuur (of figuren één of meerdere keren).
Er zijn eenvoudig en snel te maken figuren, maar ook figuren die bewerkelijker zijn en waarbij ervaring wenselijk is.
Er zijn zo mogelijkheden in overvloed om de slinger een persoonlijk tintje te geven.Fijne K(r)oningsdag!

Tip: maak extra tompoucen en leg ze op een schaal. Geef een ridderorde aan iemand die het verdient.

De oranje rocailles, de zilverkleurige rocailles, de goudkleurig rocailles en het metaaldraad zit, zolang de voorraad ervan strekt, bij het patroonblad.

Tip: De gewenste figuren kunnen in de gewenste volgorde aan de slinger worden geregen. Laat (om de tekst 'K(r)oningsdag' duidelijk leesbaar te maken) de slinger met een letter beginnen.

5.90 €

Patroonblad Kabouterbad - Septemberspring

patroonbladen - Septemberspring
Patroonblad Kabouterbad - Septemberspring

Kabouterbad

De regen druppelt gestaag als een milde herfstdouche van het kastanjeblad in een lege kastanjebolster. Er staat al een klein laagje water in de bolster. Net genoeg voor moeder kabouter om haar kinderen in bad te doen. De kabouterpeuter geniet nog even van het water, terwijl de kaboutermoeder alvast de kabouterkleuter die op een kastanje zit, afdroogt.
Op het patroonblad staat de beschrijving voor de de tak met het kastanjeblad, de kastanjebolsters, de kastanje, het kabouterbad, de kaboutermoeder, de kabouterkleuter en de kabouterpeuter.
Het patroonblad is (zolang de voorraad strekt) inclusief badstof handdoek.
Ervaring en doorzettingsvermogen gewenst.

5.00 €

Patroonblad Kabouterdutje - Septemberspring

patroonbladen - Septemberspring
Patroonblad Kabouterdutje - Septemberspring

Wat is het toch heerlijk om even een klein dutje te doen!
Kabouters doen dit het liefst liggend tegen de steel van het prachtige eekhoorntjesbrood.
Op het patroonblad staat de beschrijving voor het eekhoorntjesbrood en de slapende kabouter.
Het eekhoorntjesbrood is ± 18 cm hoog en heeft een doorsnee van 16 cm.

4.00 €

Patroonblad Kampvuurverhalen voor kabouters en uil - Septemberspring

patroonbladen - Septemberspring
Patroonblad Kampvuurverhalen voor kabouters en uil - Septemberspring

Alle kabouters zijn lekker dicht bij het knisperende kampvuur gekropen waar moeder voorleest. Nog één verhaaltje voor het slapen gaan.
Zoals elke avond is ook de wijze uil aangeschoven en hij luistert aandachtig mee. Zorgzaam heeft hij een vleugel om een kind geslagen. Een lieveheersbeestje is op de hand van het oudste meisje neergestreken. Om het feest compleet te maken mogen twee kinderen voor iedereen nog een marshmallow roosteren. De jongste telg leunt veilig tegen vader aan en valt al bijna in slaap.

De uil is ± 12 cm hoog.
Zolang de voorraad ervan strekt zit de effen en de gebloemde stof bij het patroonblad.

5.90 €

Patroonblad Kerst-ornamenten

patroonbladen - Septemberspring
Patroonblad Kerst-ornamenten

Kerst-ornamenten: maak ze in ecru, rood, kerstgroen of een andere kleur. Hang ze aan een tak of in de boom. Hang ze als slinger onder of naast elkaar. Maak er één of maak ze allemaal.
Negen sfeervolle Kerst-ornamenten maken samen kerst een beetje mooier

3.50 €
Pagina's: | 1 | ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ... | 22 |