poppedijne-wolvilt.nl

KERST - Septemberspring

Patroonbladen van Septemberspring over Kerst

Patroonblad Adventskalender - Septemberspring

KERST - Septemberspring
Patroonblad Adventskalender - Septemberspring

Met de adventskalender worden de dagen naar kerst afgeteld.
Advent is de periode die vooraf gaat aan het kerstfeest. Het woord advent komt van het Latijnse woord 'adventus', dat 'komst' betekent.
Advent is een tijd van hoopvolle verwachting, stilte na de stormen van de herfst.

De eerste advent begint 4 zondagen vr kerst. Hierdoor varieert het aantal adventsdagen tussen de 22 en 28. Deze adventskalender heeft daarom 29 ornamenten: 28 voor de adventsdagen plus 1 ornament (met op de voorkant de kribbe en op de achterkant een grote ster) voor de eerste kerstdag.

Op de voorkant van de ornamenten staat een afbeelding en op de achterkant een ster met een getal. Tel elk jaar het aantal adventsdagen om het benodigde aantal ornamenten voor dat jaar te bepalen (begin met tellen op de 4e zondag vr kerst en eindig op de laatste dag vr kerst).
Hang die ornamenten (1 tot en met het benodigde getal) n het ornament met de kribbe zodanig op, dat de achterkanten zichtbaar zijn. Begin op de eerste advent met het omdraaien van het ornament met het getal '1' zodat de voorkant zichtbaar wordt. Tel af naar kerst door elke dag het volgende ornament om te draaien. Draai op eerste kerstdag het laatste ornament (het ornament met de grote ster) om zodat de kribbe te zien is.

Fijne advent en kerst gewenst.

7.95 

Patroonblad Beschermengel - Septemberspring

KERST - Septemberspring
Patroonblad Beschermengel - Septemberspring

Waarschijnlijk heb je je beschermengel nog nooit gezien, maar wanneer je goed luistert, hoor je haar vleugels ruisen in het ritselen van de bladeren van een boom. Voel je haar aanwezigheid in de warme wind die vluchtig over je wangen strijkt op een koude winterdag, zo vluchtig dat je je afvraagt of het werkelijk gebeurde. Mogelijk ruik je haar in de geur van de regen, terwijl ze je zilte tranen droogt. Of zie je haar in de open blik van iemand die voorbijkomt in je leven.De beschermengel kijkt mee over je schouder, ze zorgt voor je, overal en altijd. Haar vleugels beschermend om je heen geslagen, het teken van liefde.

Zolang de voorraad ervan strekt zit de benodigde glazen hartkraal bij het patroonblad. De engel is 14 cm hoog.

4.70 

Patroonblad Christmas-slinger - Septemberspring

KERST - Septemberspring
Patroonblad Christmas-slinger - Septemberspring

Een kerstkrans, zuurstokjes, rendier, kerstman, kerstboom, kerstsok, gemberbroodman en kerstklokken hangen tussen de letters 'christmas' en vormen zo samen de 'Christmasslinger' .

4.00 

Patroonblad Drie koningen en drie dromedarissen - Septemberspring

KERST - Septemberspring
Patroonblad Drie koningen en drie dromedarissen - Septemberspring

De drie koningen Melchior, Balthasar en Caspar volgen de ster naar Bethlehem, om de geboorte van het kindeke Jezus te gaan vieren.
Koning Melchior, een oude grijze man, verbeeldt Europa. Als geschenk geeft hij goud, zoals past bij een Koning. Koning Balthasar is een man van middelbare leeftijd, hij verbeeldt Azi. Hij geeft mirre aan het pas geboren kind, en verwijst daarmee naar het sterven, want mirre werd gebruikt bij het balsemen. Koning Caspar is de jonge man en verbeeldt Afrika. Hij brengt wierook mee, een goddelijk geschenk.
De koningen verwelkomen het kindeke en staan symbool voor jong en oud, van alle volkeren. De koningen zijn (zonder hoed) 9 cm lang. De dromedaris is 13 cm hoog.
Zolang de voorraad strekt zitten de velours de panne, de chenille en de Koninklijke kralen bij het patroonblad.

5.90 

Patroonblad Een engel voor elk moment - Septemberspring

KERST - Septemberspring
Patroonblad Een engel voor elk moment - Septemberspring

In al haar serene rust staat de engel met gespreide vleugels voor je. Ze geeft je hoop en brengt je liefde en vrede. Net wat je op dat moment nodig hebt.

Zolang de voorraad ervan strekt zitten de witte rocailles bij het patroonblad.
Elke engel wordt in principe op dezelfde manier gemaakt. De engelen kunnen worden gemaakt zoals op de foto maar het patroonblad geeft ook variatiemogelijkheden doordat de jurk-versierselen, de vleugels, het hart, de vlinder en de duif onderling verwisseld kunnen worden.

4.50 

Patroonblad Kerst-ornamenten - Septemberspring

KERST - Septemberspring
Patroonblad Kerst-ornamenten - Septemberspring

Kerst-ornamenten: maak ze in ecru, rood, kerstgroen of een andere kleur. Hang ze aan een tak of in de boom. Hang ze als slinger onder of naast elkaar. Maak er n of maak ze allemaal.
Negen sfeervolle Kerst-ornamenten maken samen kerst een beetje mooier

3.50 

Patroonblad Kerst-slinger - Septemberspring

KERST - Septemberspring
Patroonblad Kerst-slinger - Septemberspring

Kerst-slinger

Jozef, Maria en het kindje Jezus hebben bezoek gekregen van de engel, de 3 koningen en de 3 herders. Ze hangen tussen de letters kerst en vormen zo samen een slinger. Een slinger die je natuurlijk boven de kerst tafel kunt hangen, maar ook bv. met zuignapjes voor het raam kunt hangen.

De popjes hebben een kralen hoofdje en zijn eenvoudig te maken. De figuren kunnen ook zelfstandig gebruikt worden.

4.00 
Pagina's: | 1 | 2 | 3 |