poppedijne-wolvilt.nl

Koop Nu!

bedrag: 7.95 
aantal:
print
KERST - Septemberspring

Patroonblad Adventskalender - Septemberspring

Met de adventskalender worden de dagen naar kerst afgeteld.
Advent is de periode die vooraf gaat aan het kerstfeest. Het woord advent komt van het Latijnse woord 'adventus', dat 'komst' betekent.
Advent is een tijd van hoopvolle verwachting, stilte na de stormen van de herfst.

De eerste advent begint 4 zondagen vr kerst. Hierdoor varieert het aantal adventsdagen tussen de 22 en 28. Deze adventskalender heeft daarom 29 ornamenten: 28 voor de adventsdagen plus 1 ornament (met op de voorkant de kribbe en op de achterkant een grote ster) voor de eerste kerstdag.

Op de voorkant van de ornamenten staat een afbeelding en op de achterkant een ster met een getal. Tel elk jaar het aantal adventsdagen om het benodigde aantal ornamenten voor dat jaar te bepalen (begin met tellen op de 4e zondag vr kerst en eindig op de laatste dag vr kerst).
Hang die ornamenten (1 tot en met het benodigde getal) n het ornament met de kribbe zodanig op, dat de achterkanten zichtbaar zijn. Begin op de eerste advent met het omdraaien van het ornament met het getal '1' zodat de voorkant zichtbaar wordt. Tel af naar kerst door elke dag het volgende ornament om te draaien. Draai op eerste kerstdag het laatste ornament (het ornament met de grote ster) om zodat de kribbe te zien is.

Fijne advent en kerst gewenst.

« Terug