poppedijne-wolvilt.nl

Koop Nu!

bedrag: 19.95 €
aantal:
print
SALE van Poppedijne Wolvilt

Amarela - atelier Anke

Nu van € 32,95 voor € 19,95. Nog 1 exemplaar op voorraad.

Amarela behoort tot de familie van de Borboleta achtigen.

De Borboleta familie is een familie van verschillende vlinders met heel speciale kenmerken. Het belangrijkste kenmerk is het “kuifje”op hun kopje . In de kleur van de vlinder zelf bevind zich dit kuifje vlakbij en rond de voelsprieten. Dit kuifje geeft de vlinder een zeer aandoenlijk aanzicht.

Het tweede belangrijke kenmerk is de soort “wikkeling”op het lijfje. Waarom, wat en waarvoor deze wikkeling zich op het lijfdeel bevind, zijn de biologen nog niet over uit. Onderzoek zal dit in de toekomst nog moeten uitwijzen……Bijzonder is het zeker en het geeft de Borboleta achtigen hun specifieke uiterlijk.

Nog een paar speciale kenmerken zijn dat deze soort vlinders groter zijn als normaal en zich in de buurt van één speciale bloemsoort zijn te vinden.

Amarela is zo`n speciale vlinder. Amarela is vooral te vinden rond en vlakbij de bloem van de Cassia. Met de mooie verschillende gele kleuring vormt Amarela een mooi geheel met de gele bloemenpracht van de Cassia struik.

Voorheen was deze Cassia struik alleen te vinden in verre warme streken maar gelukkig groeit en gedijd de plant ook hier goed in ons landje mits de struik in de winter vorstvrij gehouden wordt.

Hierdoor is gelukkig bij ons de kans groter geworden om een Amarela goed bij ons te laten wonen……..

Dit is groot viltpakket. De vlinder is geschikt voor decoratie om neer te zetten of aan een muur te hangen. Een blikvanger zullen deze twee eerste ontwerpen uit deze serie zeker zijn. De afmetingen zijn ongeveer van hoofd-staart 22-23 cm en de wijdte van de grote vleugels niet helemaal uit gespannen ongeveer 35 cm.

« Terug